Thursday, January 31, 2013

Syahmi masuk darjah 1

 huhuhu sepatutnya dah buat entry ni lama dah tapi dok asyik tangguh je sampai le sebulan tertangguh... rasa macam cepat je masa berlalu, syahmi dah masuk darjah 1 pun...sekolah ke setiawangsa, dekat je dgn rumah...jalan kaki pun boleh sebenarnya tp dok risau byk kereta la, kes culik budak la, kena la hantar jugak...balik tghari nanti maktok dia yg pick up from school.



 ok baru sehari sekolah kasut dah koyak...serious tak faham apsal...sebab dia ganas sgt ke sbb kasut ni tak bagus??

syahmi jenis yg senang gak nak gi sekolah masuk std 1 ni, masa 1st week, disebabkan daddy skrg mmg teramat la pack masa nya so mummy je yg hantar and tunggu for the first 3 days at school tu... Alhamdulillah nampak dia bole sesuai kan diri... 
 
dulu kecik comel je..sekarang dah besar...huhuh nampak sgt mummy dia pun dah tua...huhuh


 selalunya syahmi bawak bekal pergi sekolah...tp kami still bagi gak dia duit belanja, in case dia nak beli apa2 kan.
Hafiz also enroll to kindy, TKC. so far so ggood and dia suka sgt pergi sekolah.


baru minggu kedua sekolah, cikgu call mummy masa mummy di office, ckp yg syahmi terjatuh sbb ada budak tolak, and dia tak bg cikgu usik kaki dia, menangis2. cikgu risau takut patah tp takde darah so berkejar la mummy ke sekolah, rush bawa ke ampang puteri, doctor pun cakap risau bone fractured tp Alhamdulillah takde yg serious cuma lebam n bengkak di lutut. ishhh budak budak kan, nak salah kan sesiapa pun x boleh, dah ramai budak nya...

No comments: