Thursday, January 31, 2013

Geng Pengembaraan ke Pangsun, Ulu Langat


Recently kami ke Ulu Langat, sewa chalet RM75 semalam. just a basic je...takde apa2 dlm chalet nya kecuali kipas comel, lampu and carpet kecik. sebenarnya ni tak di rancang pun. memula tu tak tau nak ke mana so kami decide pack khemah semua utk gi camping kat memana, and cari chalet, in case la mlm hujan leh tido dlm chalet. 

 cari punya cari, byk eco resort and chalet di area sg congkak/pangsun ni...tp akhirnya kami pilih yang ni. sebabnya kawasan nya sgt bersih, chalet tak terlalu byk so org pun tak le terlalu ramai, kedudukan chalet betul2 kat gigi sungai...
 so dari plan nya nak pasang khemah terus la tak jadi pasang khemah. kami dah bawa siap2 comforter, bantal, portable gas stove hehhe kengkonon feeling nak camping sure le masak sket kan...heheh padahal masak maggi je utk breakfast keesokan hari nya.
 syok dok kat beranda sambil mkn biskut cicah kopi panas... yummy


 chalet ni best sbb ada berandah yg besar. so kids seronok buat aktiviti painting dgn daddy. dan mmg bersih. cuma toilet nya kat luar, sharing toilet. tp toilet nya bersih. kami puas hati la dgn tempat ni. kids pun suka. cuma hajat nak bercamping still tak terlaksana la kan :)

sesapa interested boleh contact nombor ni :)

1 comment:

Miss Moon said...

besh b eshhhhhh nanti kita pegi sesama . Ila awak dah book kan utk saya kan ....nanti bgtau berapa ya ai bayar kat u . Tak saba la nak pegi .........camping , bbq semer ...syoknyaaaaaaaaaa