Friday, November 16, 2012

Pet Sehari

Hafiz memang dah lama mengidam nak bela pet... dia berangan nak bela iguana, arnab, hamster, sugar glider, burung, ikan...macam2 lagi la yang dia nak kan... tapi mummy dia buat derk je...kecuali ikan sepat yg dibela kat rumah ni...yg lain no no no...lagi pun kan dia daha da 3 ekor kucing kat rumah maktok dia..tetiap ari pun gi umah mak tok...obi si kucing demok tu pun takut dengan hafiz...cara dia nak sayang kucing tu boleh buat kucing sesak nafas bila kena peluk...
 so dua malam lepas, pukul 12 lebih tengah malam...the boys and daddy dah selamat ke lala land, ila dok layan Armageddon sambil cuci baju...mata tak ngantuk so dari duduk saje, pusing je la baju dlm mesen...pastu sambil baring atas sofa, ternampak ada mende bergerak kat langsir...terus menjerit histeria...poek bangun nengok rupanya sugar glider... ntah dari mana sesat...
 gigih gak la poek gi tangkap sugar glider tu...ila mmg tak kuasa nak pegang, geli ok...  then besok bila bebudak dua org tu nampak sure le excited especially si kecik tu... terus ngaku "haiwan hafiz"...menjerit2 ckp dia punya... tp ila ckp kat poek, tak elok la terus simpan je...baik buat announcement dulu kot ada org lain hilang...
 so poek pun buat la... true enough memang org punya...org yg dok tingkat atas... org tu siap syukur gielr kitaorg jumpa pet dia... hafiz apa lagi, muncung la kan... maktok dia janji nak beli kan dia seekor...huhuhu...
itu ler riwayat pet sehari...

2 comments:

Along said...

Sugar glider tu mahal wooo!! Bleh cecah beribu harga dia...padahal kecik je. Rasanya senang sket nak jaga dari hamster kot...berak dia x busuk sangat. hehehehe...

ila de cute said...

along, huhu biar la berak tak busuk pun tapi mmg tak kuasa la byr memahal beli mende kecik mcm tu...no no no...