Sunday, August 15, 2010

Hafiz masuk hospital lagi...

Hafiz tak sihat lg...


kesian hafiz, mummy and daddy ingat lepas dah discharged dari apsh hari tu hafiz dah sihat. esp bila dr ckp kalau dia buat blood test and tak de masalah dia takkan call so of course le kami seme ingat dah takde masalah. so last friday lepas solat terawikh kita semua balik labis sebab dah 2 minggu delay walaupun dah janji dgn tok pa n tok ma...

on saturday hafiz start buang air besar cair..memula mummy ingat buang panas...tp lepas 5 kali buang air besar and hafiz tak nak mkn n minum, mummy n daddy menggelabah terus bawak hafiz pergi klinik... dr kat klinik suruh bawak hafiz pergi hospital... mula2 nak balik immediately lepas buka puasa tp nengok hafiz cergas pulak so kami tangguh... huhuhu...ari ahad pagi lepas sahur daddy tisur sekejap lepas tu pukul 8am pun kita bertolak balik kl... dlm perjalanan hafiz tidur je and again refused to drink and eat.


tghari terus bawak hafiz pergi hospital...mula2 kita berbelah bagi tak sure nak gi APSH ke hospital lain.. tp sbb recors hafiz semua dah ada kat APSH so kami ke apsh, smpi apsh, daddy tanya dulu ada available single room tak? then kat kaunter derang ckp takde, daddy kata mcm slow je apsh ni, so kami terus ke gleneagles sbb Aunt saedah ada ckp Dr Lim di Gleneagles bagus so terus kita ke Gleneagles.


sampai Gleneagles tunggu sampai 2 jam kat emergency baru dpt jumpa dr yang sedang duty. dr ckp hafiz dah lembik so kena masuk ward and tanya nak request dr mana2 ke, mummy terus je request Dr Lim... dr tu ckp dia kena tanya Dr Lim dulu samada setuju atau tak utk terima hafiz sebagai patient dia atau tak sbb dia terlalu ramai patient ... then and then jugak dr tu call dr lim and Alhamdulillah Dr Lim setuju nak terima Hafiz sebagai patient dia.

lepas tu masuk ward, so far nampak nurses di sh dtg ini lebih profesional and helpful. Dr Lim pun datang pukul 9pm tadi... dah interview kami macam2 and explain normally org tak demam sampai 2 minggu on and off macam hafiz ni... and hafiz pun dah makan few types of antibiotic. so dr ckp takut badan hafiz tak boleh lawna penyakit. so dr suruh bg dia semua nama nama antibiotics... dr lim ckp dia akan cuba ubat kan hafiz...kalau sesetengah parents prefer bila dha baik demam terus balik rumah and continue mkn ubat kat rumah, dia jenis yg suka ubat tu diberi through injection. so dia ckp setiap kali anak demam kena sembuh betul betul baru boleh consider dah sihat...


so mlm ni mummy tak boleh tidur dulu selagi tak dpt tadah urine hafiz, mlm ni jugak nak kena htr ke lab... besok pg dr lim nak start with antibiotic. td siang masa kat emergency blood hafiz dah diambil untuk test apa ntah...tp mlm ni dr lim nak buat another test...so ni tgh tunggu dr yg on call dtg utk ambil darah hafiz...ok mummy suka style kat Gleneagles, bila nak ambik darah, dr yang buat semua ni...kalau kat APSh nurse yang buat tu yg kengkadang nurse tak de experience sampai 15 minit tak dpt dpt darah nya... buat siksa budak je... bukan la ckp nurse tu tak cukup bagus, cuma kalau Dr yang buat sure kita as parents rasa lebih selamat..

mummy and daddy doa kan hafiz cepat sembuh ye... aminnn

3 comments:

rina said...

Sabar ye.. kita ada anak2 kecik ni mmg byk dugaan. Tapi anggap dia nak membesar jelah ye.. tu banyak dugaan...

Salam kenal :)

Aapitz said...

Sabar laa ila...

Standard mmg cam nie...mmg hari2 doc nak amik darah laaa, check poop dier laaa, air kencing...macam2 nak check. Janji dpt tau aper punca sakit tuh...

U stay strong and take care...food kat glenegles sedap2 jugak..hahahaa :P

JuJue said...

skang dah ok ke? hopefully dah ok lah..sian tengok.