Friday, August 13, 2010

Geng Pengembaraan ke Ampang Puteri

10 august 2010 - Hafiz masuk hospital

Hafiz masuk hospital sebab demam lama sangat...mula mula mummy daddy ingat seure kejap je baik...tetiba lama...ari ke 6 tu mlm nya hafiz tak nak tidur nangis je...mummy dah ingat sure ada hantu ke kena sampuk ke... dah cuak dah masa tu....naik bulu roma semua... daddy mengaji al quran, baca ayat kursi semua tapi hafiz still nangis... so risau sgt terus bawak hafiz pergi hospital... abang syahmi tinggal kat rumah dengan mak tok, nana and bibik...
4am at emergency room - muka ngantuk giler dan comot... mummy je la yg comot tu, daddy tak comot sgt :P


masa kat hospital badan hafiz dah tak panas dah tp sebab dia langsung tak nak mkn n minum plus dah lama sgt demam, dr suh hafiz masuk ward. dapat bilik yang 3 org sebilik, single room semua full...frust gak le tapi tak pe la masuk je la dulu, kalau ada bilik available nanti boleh pindah. terus masuk drip... and hafiz pun tidur nyenyak...
Nurses tgh cucuk jarum nak masukkan drip... Hafiz relax je masa ni, nangis sikit je...mummy n daddy pun kagum nengok hafiz tak meronta.

siang tu nampak hafiz dah segar sikit...dah boleh jalan jalan n gelak gelak...mula mintak biskut... baru la mummy and daddy senang hati sikit... mlm tu kita dapat pindah bilik ke single room and abg syahmi pun tidur hospital jugak...so kita berempat duduk hospital mcm holiday..hehehhe

Hafiz masa ni dah segar sikit... tengah layan nengok karate kid...


next day tu dr check Hafiz and cakap dah takde demam... mummy mintak balik rumah... dr ckp suh hafiz buat blood test sbb dr risau tengok hafiz kurus sgt...skrg ni hafiz dah setahun 7 bulan tp berat cuma 7.9kg...

dr kata boleh balik rumah tp kalau blood test result kurang memuaskan and urgent dr akan call. if not kena dtg follow up check on 18th August 2010 nanti... so far dah 2 hari takde pun hospital call, Insyallah Hafiz sihat... mummy n daddy tak kisah hafiz kurus janji sihat and cergas macam kanak2 lain... Aminnn
Nurses tgh ambil darah hafiz untuk blood test...kesian betul nengok Hafiz masa ni, nangis lama betul... and nurses tu pulak 'experience giler' tu yg lama betul nak ambik darah...nurses yg kat emergency room ari tu cucuk jarum senang je, hafiz relax je... tu baru la profesional...

Tapikan bukan la nak mengutuk, tp kan memang kualiti APSH ni macam kureng sket... kali ni pergi, kan kami dah checked in kul 4am, tp satu hari suntuk takde org hantar food pun... and nurses pun tak ramai yg friendly... isshh tak best sgt la...next time kalau kena masuk hospital mcm nak try pergi spital swasta yang lain kat area situ la... tp paed syahmi n hafiz dari lahir mmg kat APSH... cemana ni??

5 comments:

iswatie "colours of life" said...

alhamdulillah hafiz dah sihat...kalu bab2 demam anak2 nih mmg risau..kitaorg kalu after 3 days x kebah mmg trus bwk pi KPJ selangor specialist tuk blood test n for sure time tuh kids kena warded...bila dah warded br la lega...

ila wati rasa skrg KPJ yer service mmg x mcm dulu la.....kat KPJ Sgor nih semedang ja bilik full..

nih nak bersalin nak gak try hosp lain yg PMcare cover...but malaih lak nak tukar gynae n also paed kids

ila de cute said...

watie, tu ler pasal... bilik asyik full aje...pastu suka layan sambil lewa...lepas tu nurse byk sombong2... tak rasa macam duduk hospital swasta pun... tp dulu elok je servicenya...tak tau apsal skrg makin teruk...huhuuh tp ila sangat suka paed bebudak ni... tu yg dilema tu

Along said...

Ala sian Hafiz. Memang nampak kurus la Ila...I think u try giving him more supplements if he doesn't want to eat or drink much.

X best la kalau dapat layanan 3rd class tapi kena bayar 1st class punya harga.

ila de cute said...

along,
hafiz ni makan banyak, minum pun banyak...supplements pun makan... dr ckp minum susu pediasure pun boleh buat naik berat badan tapi not works for hafiz... pelik gak... so now kami tunggu je la result dr tu...

tu ler kan hospital mahal, service kurang memuaskan...

ila de cute said...
This comment has been removed by the author.