Friday, August 13, 2010

Award Persahabatan 2010 - from Moon


(warning!!! entry ini ada sangat banyak gambar gambar... sebab macam best le pulak nengok gambar lama2...aaa sebenarnya byk lagi gambar tp dah penat nak upload kat blogspot yg amat leceh nak arrange gambar)

1) bagi pulak award nih kat 5 org yg korang rase ada nilai2 persahabatan yang baik dalam dunia blogging nih:-
1 - Moon
2 - Mai
3 - Filla
4 - Fara
5 - Lenny
6 - Azie
7 - Sity
8 - CS
9 - Aapitz
10 - Jojet

Alamak sama macam Moon, terlebih sudah... ni terlebih banyak ni...hheheheh takpe la... ari ni memang berazam nak tulis blog je so takpe la tulis banyak banyak pun kan....

2) Apa nilai persahabatan yg ada pada setiap pada 5 org tu? war2kan

Moon
ni moon bergamba dgn kucing hitam hiasan ila yang kak linda hadiah kan...masa ni ila takde kat tempat ila kot...
Masa moon pregnant kan Yaya kat apartment ila kat sri kembangan...
Moon ni lemah lembut dan sangat la rajin...multitasking gitu... photog yg superb...paling ingat masakan moon ialah nasi dagang yang sangat best dengan lauk ikan tongkol yang sampai sekarang teringat ingat kesedapan nya... kenal moon ni through Mai... masa opis kat CSS Cyberjaya dulu, sellau moon dtg singgah tempat ila and mai utk ambil gambar....

Moon, ila and mai kat zoo negara... early this year...

Moon and ila tengah bergumbira nengok gambar 'chocolate muffin' yang moon baru je snap :)

Mai

Ila and Mai kat cubicle ila masa kat CSS TM Net...

Mai and ila dengan siti nurhaliza and maiz, masa ni hari launching SN as our ambassador. dulu dulu selalu attend event cenggini...hheheh

Mai ni kawan first ila memula join TM Net dulu..lemah lembut je org nya... selalu jadi pendengar setia ila dari dulu sampai la sekarang... dulu masa kat tm net, mana ada ila mesti ada mai... hehheheh masa kawin pun sama sama berangan pasal kawin... hehhehe mai teman ila masa wedding ila tapi ila tak dpt teman mai masa wedding mai sbb ila baru lepas bersalin kan aruah ifwat masa tu... mai selau support ila and hopefully this friendship will last forever... sekarang walaupun mai dah jadi cikgu, without miss every school holiday mesti kita jumpa...

Mai and ila masa wedding ila kat Labis...ni malam berinai...
again, mai and ila kat cubicle ila dulu...

Filla

Ni last year masa birthday anak mai aka majlis hari raya...

Kenal Filla thorugh Mai jugak... memula ingat filla ni sombong... dlm hati memula kenal Filla sure anak org kaya yg sombong ni...rupanya bila dah kenal terus sekepala... ni pun kawan gossip gak kalau kat ym... tp skrg dah jarang giler sbb asyik busy je...huuhuhuh... filla ni nampak je rock tp memang tabik spring la...everyday sure masak kat rumah... lagi 1 filla memang hebat bab menyimpan duit... kan filla kan?? and nasi ayam filla juga sangat sedap... lagi 1 Filla and Radie mmg hebat bab deko rumah...

us... gambar atas kat rumah Filla, masa ni Filla masak nasi ayam... gambar muncung ikan tu trademark kita kan...zizie kot yg memula buat mcm ni dulu...

Us, kat rumah Anna Putrajaya masa open house...

Fara

Filla, Fara and Ila , baru lepas lepak kat SR cyberjaya...

tak ingat le cemana memula kenal fara...tp memula takut gak sbb fara mcm garang tp alaaaa bila ckp kat telefon suara lemah lembut giler... hehheheh... ni pun mcm ila gak, macam keras hati sket...fara pun ala ala super woman gak, walaupuns elalu tak sihat tp rajin je memasak... fara peminat coke... coke untuk display bukan untuk diminum so senang je kalau nak beli souvenir utk dia ni, beli kan je coke...

Lenny

Filla, ila, Mai and Lenny @ ila's house for Syahmi's super belated birthday 2009.

kalau ingat lenny ingat seorang perempuan yang sexy dan suka shopping dan suka masak... lenny ada anak perempuan yg sangat comel dan bijak... lenny juga adalah my personal shopper...ahahhaha personal shopper gitu... walaupun kerja satu building tp jarang gile jumpa sebab dua dua selalu busy...


again, at ila's house for makan makan hari raya...

Azie

ila kenal azie through Moon, azie ni cantik comel... sangat tabah and ambitious... ila ingat lagi mak azie punya cekodok yang sangat best yang masa 1st birthday sofia dulu... aklau ada masa ila and azie chat jugak dekat ym... what can i say about azie is she is a wonderful and strong woman...

Sity

bachelor nite Sity....

Ila, naza, cikgu sains and nora @ pulau perhentian


dulu dulu panggil sity ni Cikgu Sains sbb dia garang and sebab dia jenis kuat membaca... dulu dulu masa zaman tengah bercinta, kalau aduh dgn bf je ila takut nak cerita dgn sity, sure cerita dgn nora, naza and mai aje..sity garang, belum abis cerita dah kena marah dulu... cemana nak cerita... tp kalau bab2 kehidupan bagusla citer dgn sity sbb sity ni matured sket... paling tak leh lupa kenangan sity bawak flippers pergi jungle tracking...

Nad, Mai, ila and cikgu sains @ company's annual dinner..


Ila and cikgu sains @ jamuan raya 2009


CS


CS ni my travel buddy... and sgt syok berkawan dgn dia... ni pun adalah mak angkat syahmi yang syahmi sayang... kalau pergi mana2 selalu pergi sama2...recently baru balik dari bali dgn cs, and october nanti ke sabah .... and next year insyallah gi melbourne sesama...

CS, ila and kids at Melaka


Aapitz

Sure Heboh..tak ingat kat mana...
aapitz ni hot babe tm net... memang lawa and pandai bergaya...tp yang paling tak leh tahan dia nak kerja jaga kambing sbb nak pakai boots... aapitz pun 1 strong woman... dan juga kreatif...pandai menjahit n memasak..btw aapits, mana aku punya brooch???

Jojet

ila, jojet and friends kat wedding kawan...

Jojet ni my financial advisor...bijak giler bab bab menyimpan duit... untung la sapa kawin dgn dia.... jojet juga penjahit manik tegar...photog yang terror... dan kawan yang baik... jojet jugak adalah mak angkat kepada banyak kucing... jojet jugak dah jadi penyelamat bisnes kek ila sebanyak 2 kali ... :)

ni masa birthday hubby, buat surprise party, jojet le yg tlg organizekan. tq jet...jasamu ku kenang:)

penat dah jari jemari yg halus mulus ni menaip... tak campur lagi dengan kepenatan nak cari balik gambar2 ni dari fotopages, blog and fb... takpe usaha tangga kejayaan...yeyy dah siap entry.... ini la entry tagging pertama rasanya yang mengambil masa lebih dari 2 jam...

So ila tagged korang yang kat atas tu semula ye...

2 comments:

Miss Moon said...

ila ...walaupun amik masa 2 jam tapi sangat puas kan kan ...

i love u toooo marsilaaaaaaaaaaa

Aapitz said...

hahahahaa...

Byk part tak tahan nak gelak..

1) Hot babe ker...??
- rasernya sgt laaa tak hot kan

2) Bab pakai boots jaga kambing..
- i loikeeeee...ahahahaaa

3) Brooch..ok2 otw..Ila punya kena aaa buat cantik2 kan.. ahahaha