Monday, January 25, 2010

Maid oh Maid

memula rasa tak nak amik maid dah...tp next year mungkin nak pindah rumah ...nak tak nak kena amik maid... pening2...harap2 dapat maid yang baik...

4 comments:

Miss Moon said...

yup ila ...yg tew je kiter harap kan ..kalau tak pandai wat kije umah sangat pun tak pa janji ley tgk kan anak anak ngan baik

saya pun cam awak ila ...mmg tak mo amik maid but then when my kids tak sihat masa tew mmg terasa ila . ...nihnati mak ayah sutan dah nak balik taiping . kalau duk kajang nih senang je ...kejap kejap anta sana kan n saya ley gie wat job ngan aman dan damai

nih bila jauh cam na nak wat ....yeah la lagi pun banyak cuti duk abih ...nih bulan Jan dah cuti 4 hari nanti apa plak org kata kan macam dia je ada anak ....tapi bukan kiter mintak pun

saya mmg duk terasa sangat nih ...bila bebudak sakit mula la ada mulut mengata ha duk nerseri mmg senang dapat sakit ...alahai sakit ati mak hokey habih tew anak nko duk umah je terpelihara ke dari segala demam n sakit ....budak budak ada time nak demam demam la jugaks. Ada ke parents yg mintak anak sakit ada ke ...ai mmg emo bila sampai part nih . tak ley ke bermulot manes sket bagi kata kata yg elok ....saja nak kasik org hawt apa kejadahnya ...ha maaf kang saya dah ter emo n luahkan dalam blog awak ila

tew la kadang org senang je nak kata macam macam padahal bukan nya dia org tahu masalah kiter cam nih ...tau sedap n lepas mulot je ...

tak pa ila ...even awak ada banyak bad experience ngan maid nih ...i always pray that u akan dapat maid yg baik n pandai jaga syahmi n hafiz ....

happy2gether said...

Ila, kita doakan awak dpt maid yg baik, majoriti semua maid dr Indon x ok, kat sek pon ramai citer mcm2, ada yg start amik cambodian, dorang ckp rajin cuma prob x paham bahasa kita, tp memula susah lama2 senang...tp x tau lah kita...skrg ni maid kita yg baru ok, tp sedang2 ajer, sgt sayang bebudak esp Aqil, tp dia garang ngan syasya sbb dia selalu buli Aqil...rasa bibik lama mmg better tp x ley compare sbb masing2 ada strength & weaknesses...emm Moon kesian awak, nak wat camne kan kita antar nursery bkn x sayang....syasya skrg ni pi sek..tp dia x sihat jek, kami kat umah pon jangkit..huhuuu Ok Ila, kita doakan yg terbaik utk awak...mmmuah....

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ilaaaa..lamanyer tak update blog ko nie...bizi jer... mana-mana pon ok ila, as long as itu yg the best utk ko & family..aku doakan ko dpt maid yg baik ok?

Mrs.Nury said...

aku doakan moga ko dpt maid yg baik & elok.Itula yg kite duk harapkan kan...especially bab jaga anak-anak.Itu yg penting...ko nk pindah mana beb?ko beli rumah katne?heheh byk plak soklan aku kan anyway all the best beb :)