Wednesday, December 30, 2009

A birthday note to my 1 year old Rizq Hafiz

Rizq Hafiz is 1 year old today...
Our little munckin yang sangat manja and cheeky. thn lepas masa ni mummy already knew yang mummy going to deliver hafiz today sbb mummy yang request sbb dah tak larat duduk di ward sebulan... today last year Hafiz was 35 weeks and 6 days in mummy's belly. mummy dah start duduk kat ward since 32 weeks pregant and kena bed rest due to constant contraction. mummy request you to be delivered on 30th December sbb on 31st Dec and 1st Jan adalah sangat ramai org booking untuk deliver baby...hehehe but the most important thing sbb mummy dah tak larat nak duduk hospital...
Kesian Hafiz kena duduk lama kat dalam incubator... but everyday mummy and daddy will come and visit as well as to breastfeed hafiz... compared to abg syahmi, hafiz dapat lebih byk breast milk, Alhamdulillah rezeki Hafiz.
At 1 year old today, hafiz is a very active boy... dah pandai panjat tangga...yang ni memang amaze sbb abg syahmi dulu pandai naik tangga sendiri masa umur 2 thn lebih. Hafiz suka makan, tp tak suka bubur nasi


Ni gambar Hafiz masa kena admit kat ward sbb demam panas ...

Ni gambar hafiz masa first time naik plane, we went to Sabah for Aunt Ngah's wedding...

Sepatutnya mummy and daddy nak buat birthday party hafiz on 2nd january kat swimming pool condo aunt ngah tp sbb tok pa, tok ma sekeluarga semua tak dpt dtg maka mummy postpone in..post pone sampai bulan 3 saing dgn abg syahmi sekali, hopefully we will have one big party for our both beloved son.


Hafiz's first trip to Melaka, together with Aunt CS and Uncle EJ

Hafiz and Abg Syahmi suka main sama2, swimming dalam plastic pool kat depan rumah pun can make both of you happy.

Ni gambar Hafiz dengan abg syahmi, pakai tshirt yang mummy beli di Bangkok... kesian Hafiz n abg syahmi kena tinggal di KL, sbb mummy daddy nak pergi holiday.


Hafiz with his beloved mak tok.



Today, mummy and daddy will treat abg syahmi, mak tok, aunt ngah and uncle Dat, aunt nana and uncle hairil makan kat Ayuthya to celebrate Hafiz's birthday. ok Hafiz can eat sup ye kat sini... atau pun ke TGIF kat wangsa walk..we have to go to any nearby restaurant only sbb today is a very busy day... This morning mummy and daddy will bring you buat international passport, then lunch with family then we will go back to Labis. Tomorrow we will go to Singapore ...yeyyy we are going to zoo singapore, a present for hafiz (heheh of course mummy and abg syahmi will enjoy it more than you).


daddy hadiah kan hafiz a toy that he hope you will love it, btw we had a problem to choose your prezzie, basically sebab Hafiz dah byk sgt toys yang inherit from Abg Syahmi and of course byk new toys jugak... recently, tok ma bought you fisher price piano, amk tok bought bought bicycle, mummy and daddy dah beli fisher price Xylaphone masa kat Langkawi. Hafiz dah ada banyak sangat2 toys sampai dah tak tau nak beli apa untuk Hafiz. Tp yesterday jugak daddy dah masuk kan sikit $$$ ke dalam tabung haji Hafiz. so ini aje hadiah utk 1st birthday hafiz.

Mummy, daddy and abg syahmi sayang sgt pada Hafiz. semoga Hafiz emmbesar dengan sihat dan semoga Allah permudahkan perjalanan hidup Hafiz di dunia dan di akhirat. Semoga Hafiz menjadi anak yang soleh, bijak, baik, penyanyang dan tak lupa kan mummy dan daddy bila hafiz dah dewasa dan berjaya, Insyallah.

15 comments:

sity29 said...

hepi bday hafiz!! muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ps: blog wa dah ok aaaaa heheheh

Miss Moon said...

happy n happy happy birthday Hafiz
moga hafiz membesar dengan sihat walafiat ....amin

Ann Azies said...

muahhh muahkkk... Selamat ulang tahun ke 1..

Mrs.Nury said...

Happy 1st bday hafiz...ur such a lucky son to have a lovely family.Aunty hope u enjoy ur holiday @ singapore & have a pleasant day today cause today is ur bday :)

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hepi bday hafiz.... sronok tgk hafiz ngn syahmi bergumbira dlm swimming pool plastic tuh... auntie doakan hafiz sihat selalu ok!!!!!

Aapitz said...

Waahh..eppy besday hafiz. Dun noti2...

Lallalaa...kejap jer kan dah setahun..

Azie said...

Selamat ulang tahun yg pertama buat hafiz yg encem....semoga hafiz membesar sebagai johan ye sayang.

Anonymous said...

muaaahhhsss & hepi b'day hafiz..

-mama aiman-

Lenny said...

happy birthday hafiiiiiiizzzzz!!!!

syioknyer nak jalan2... pastuh banyaknyer present hafiz dapatt....

goood.. good..!

Along said...

Happy birthday Hafiz. Lain betul la rupa anak Ila yang ni ngan ababg dia. Yg ni rupa Ila sket...hensem la tu. :D

azdra-azdra said...

ALLAH SELAMATKAN KAMUUU
ALLAH SELAMATKAN KAMUUUU
ALLAH SELAMATKAN RIZQ HAFIZ
ALLAH SELAMATKAN KAMUUUU!!!

HAPPY SUPERLICIOUS 1ST BDAY HAFIZ!!! SEMOGA MEMBESAR BAGAIKAN JOHAN DAN MENJADI ANAK YANG BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT.. AMINN!!!

NIH APA KES AUNTY FARA WISH SEMUA DALAM CAP NIH??? BIASALAH OVERDOSE UBATTT!.. hehehhehe

MUAHCCKKHHSSS!!!!

Muffy said...

HAPPY BESDAY HAFIZ...I thought besday dia early January..Anyway...semoga Hafiz membesar sebagai johan heheh

happy2gether said...

Dear Hafiz...Auntie, Kakak Syasya & Abg Aqil(heheh) wish you a very happy birthday...hopefully you enjoy the S'pore zoo trip..i bet you would love it...sowwy kami semua x dpt join sbb Aqil n Syasya x sihat pulak...emm moga Hafiz menjadi anak soleh, sihat & make your family proud..mmmuahhh & hugs...can't wait to attend your bday party..ehehe

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

ila de cute said...

Thanks all for all your birthday wishes...

Btw, sapa ye anonymous ni? hehe i mcm ada follower lak..