Sunday, September 06, 2009

dialog syahmi

Syahmi suka sangat nengok Upin and Ipin and one day syahmi ckp:-

Syahmi : Syahmi ni Ipin, Hafiz Upin, Mak tok tu Opah
Mak Tok : Mummy and Daddy apa pulak?
Syahmi : Mummy tu Kak Los (Ros)
Mak Tok : kenapa mummy tu kak ros?
Syahmi : Sebab mummy tu baik tapi galang (garang) macam Kak Los.

Mummy : hhhehe tau tak pe mummy ni garang...degil la lagi...


Daddy tolong salin kan cadar, quilt cover and langsir bilik sbb mummy nak basuh seme tu... Lepas daddy siap tukar tu seme:-

Syahmi : Wah cantik nya bilik kita ni...
Mummy : Aah la cantik...rajin la daddy
Syahmi: Daddy ni rajin macam mak tok
Mummy : Mummy pun rajin kan?
Syahmi : Mummy rajin sikit aje, rajin macam syahmi...

kuang kuang kuang...

6 comments:

Lenny said...

comelnyer syahmiiiii.....

ibu_umairah said...

bijak nya berbicara syahmii..cerdik sangat

happy2gether said...

ehhehe ila...lawaklah syahmi....nasib dia ckp rajin cam dia...ehhehe

sity29 said...

ahhahahahahhahahah sib baik dia ckp kat lam umah kalau dia ckp kat luar.. nyorok blakang pokok la gamaknya :P

Along said...

Hehehe...ambik sedas. Takpela, at least dia ngaku dia pun rajin "sikit" je. Ada geng.

ila de cute said...

Lenny, comel le sgtttt tu.... hehhehe

Ibu umairah, syahmi ni sgt byk ckp smpi kengkadnag tak larat nak layan...

mai, huuhuh rajin mcm dia tu adeii sadis betul la...

sity, kena sebijik kat muka i kan...uhuhuh

along, alamak bila mummy geng dgn dia, so sure org tau 'Rajin nyaa' la mak dia ni... hehhe