Monday, July 20, 2009

MIX ENTRY - Balik kampung, pak anjang dtg umah, daddy busy, pergi umah org kawin

Last 2 weeks kami balik kampung daddy, dah lama betul tak balik kampung daddy..bukan sebab tak nak balik kampung tapi sebab ari tu kan mummy pregnant lepas tu mummy masuk hospital sampai sebulan then lepas tu bersalin...abis je pantang plak, nenek dah duduk KL umah Tam tunggu Tam nak bersalin and nenek sibuk ulang alik ke KL sbb jaga Aqil (sanak Tam)....tu reason nape syahmi dah lama tak balik kampung ... kali balik kampung, first time for Hafiz...
Btw, sebelum balik kampung tu Uncle EJ and Aunt CS baru je balik dari Sabah and derang bagi mummy pearl bracelet, bagi syahmi t-shirt sabah yang sangat cute tp kecik sket so kalau Syahmi tak pakai sekarang maka akan jadi hak milik adik Hafiz in the future dan bagi adik Hafiz soft toy yang cumel.

Seronok betul kat kampung, udara segar...jadi pagi2 lagi kami bersiar siar di halaman rumah...

Aki sapu and bersih kan halaman rumah, daddy petik buah jambu dan buah limau yang sgt byk... mummy bawak adik hafiz bersiar siar..syahmi plak main lari lari ...
Lepas beriadah di depan rumah, mummy and daddy bawak syahmi ke rumah mak sedara Daddy... sebab cucu baru dia yang sebaya Hafiz ada balik kampung....comel sangat baby Mikael ni... muka macam arab...hensem sgt2...sebijik sejibon muka mak dia...

Syahmi dah start melalak sebab dia tak suka pergi rumah org lama2....dah nangis nak balik umah nenek dia...

Pak Anjang Datang rumah...
Pak Anjang nak balik UTP, so sebelum balik UTP Pak Anjang dtg transit kat rumah kami...


Syahmi lah yang paling seronok bila Pak Anjang dtg sbb Syahmi ada kawan nak main sama-sama...
Daddy @ Work...

Daddy sangat busy mengicing kek Uncle Otek masa ni... daddy kan pandai lukis, mummy kan pandai buat kek..


Kadang-kadang ada org bagi remarks yang syok la mummy sbb daddy pandai lukis, and selalu org ckp mummy tak penat pun jual kek sbb daddy yang lukis...tp tak best le org bagi remarks mcm tu kan...sbb kalau daddy pandai lukis and mummy tak pandai buat kek so tak leh gak jual kek kan... so WONDERPETS, apa yang penting?? KERJASAMA!!!

Cupcake Wonderpets kat bawah ni uncle Otek lah yang punya...Uncle Otek nak macam2...nak theme Dora, nak theme Wonderpets, nak theme Ben10, nak theme spongebob... semua tu untuk birthday Tufah...

Wedding rumah jiran depan rumah....

Syahmi sempat tu nak gurau dgn mummy masa mummy sedang pakai kan kasut dia..

Ni kat wedding yang depan umah je...Hafiz with Aunt Ngah and Uncle Dat... btw, mummy dah lama gak beli costume ni utk Hafiz, tp lepas beli costume ni takde plak Aunt Moon nak wat photoshgoot, daddy plak asyik tak sempat je...so mummy pakai kan je baju ni utk Hafiz pakai pergi wedding ni... tema wedding ni gold and yellow...Hafiz takde baju lain selain baju ni...so ok la kira ikut tema...walaupun abg syahmi and the rest tak ikut tema pun ...
Syahmi adalah sangat teruja nengok org main kompang... mak tok layan je la cucu dia gi nengok org main kompang..mummy daddy, aunt ngah n uncle dat masa ni tgh sibuk amik cendol bawak balik umah....yummmy...

3 comments:

Miss Moon said...

sangat cantek cuppies tew . betol kata awak ila ...sorang pandai lukis sorang pandai wat kek ...tew tang penting ...apa yang penting ...kerjasamaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

oloooooo tomey nyer hafiz pakai baju beeeee tew .......cam nak sengat sengat diaaaaaaaaaaaaaa

ibu_umairah said...

best aar...hirup suaasana kampung!!!!!!!same to me balik kampun mest bangun awal...he..heee

otek said...

Tq Pn. Ila sbb buatkan kek yang cantik.. dan juga sedap! hehe

Semua orang suka..