Thursday, March 26, 2009

2009.08.03 - Majlis Aqiqah dan Berendoi Rizq Hafiz

Alhamdulillah, kami dah selamat buat Aqiqah 2 ekor kambing biri2 utk baby Hafiz... masa tu my sis kawin so boleh le kambing tu dijadikan lauk2 beriani utk malam nikah derang... then masa hari sanding tu, pagi tu kami buat majlsi berzanji, potong jambul dan berendoi...


ni la kambing nya..yang lagi seekor tu aku nengok cam kurus je...sian plak...



ni kitaorg tgh nengok proses penyembelihan kambing... me , hubby, my sisters, my dad n my aunt...

masa semua org tengah sibuk2 untuk majlis berendoi, syahmi tak peduli pun...happy memanjang main n makan... sejak dia dah besar ni, susah betul nak ajak dia gambar

gambar bawah ni, syahmi main dgn his Pak Andak which is my only brother...Syahmi ni beruntung, kalau balik Johor memang jadi tumpuan uncle and aunties nya la...so mummy and daddy tak yah susah2 nak layan dia...




Alhamdulillah, sepanjang majlis berlangsung, Hafiz tidur aje...and langsung tak merengek.... Buai yang cantik ni bunga bungaanya pink putih...walaupun anak aku boy tapi tak kisah la.... ni sebab ikut tema my sister punya wedding yg pink n white..


Ni Mak tok nya tengah nak suap kurma dalam mulut hafiz...

Us, the family...


6 comments:

Miss Moon said...

ila lawanya ..............macam pengantin

Miss Moon said...

tadik tak sempat nak komen panjang panjan g . ila lawa la awak masa nih nampak cam awak la pengantin di hari itew ...lawa la baju kaler kelabuuuuuuuuuuu

happy2gether said...

Ila, kita setuju dgn Moon....cantik makeup awak...mcm awak pulak pengantin, berseri2, org pas pantang mmg beseri2 ek?teori kita....ehhehe kita suka gak buai tu, cantikkkk sgt...cam endoi diraja gitu....walopun putih n pink tetap nak nampak pelik sbb nampak natural gitu...i likeee.....cantiklah tema awak, silver...kita suka....pssttt tudung tu pon cantiklah...

happy2gether said...

opss sorry typo error, putih n pink n silver tu x nampak pelik, sebaliknya nampak natural gitu...naik seri bila semua silver n buai tu kaler tu...rezeki Hafiz...

ila de cute said...

Moon : Tq tq...cantik sbb tukang make up pandai makeup kan... heheh baju silver tu simple je sebenarnya... Alhamdulillah turn out well...

Mai : berseri ek? hehhe berseri sbb kena make up. tema tu silver sebab nak natural kand dgn endoi nya... Alhamdulillah majlis meriah and lancar... tudung tu hehehe kita baru nak berjinak2 pakai tudung ariani, masa kat kedai tu org tu ajar ikat tudung cara lain, tapi pagi tu tak sempat lak nak lilit lilit, nak cepat tu yg pki cam tu... betul awak cakap mai, memang rezeki Hafiz murah...

Lenny said...

a ah ila.. aku pon suka tgk ko.. cantik sangattt.... kalau ko cakap pasal mekap... tak kisah la.. sbb kalau org tak cantik... mekap camana pon tak cantik gak kan..

maka dengannya... mekap2 lah sellau.. biar manis.. cantik.... berseri selalu... aci?