Monday, November 03, 2008

Syahmi at School






Syahmi memang suka pergi sekolah..tapi dia bukan je suka gi sekolah...dia suka outing every sunday...tu sbb walaupun class dia kul 12.15 noon on every sunday tp pukul 10am kitaorg dah kuar umah bawak dia pergi Bandar Utama....sbb sebelum masuk kelas dia nak minum dulu or mkn..makan n minum mesti kat tepi fish pond yang lawa tu... lepas abis minum and makan, naik atas kat school, wajib la main slide and colorful balls yang byk kat school...lepas tu ngam ngam kul 12.10 je baru le dia masuk kelas...



lepas habis kelas plak, harus le mummy and daddy plak lapar kan...so gi mkn...syahmi love it...

next year, me and hubby tgh survey, mungkin nak antar dia gi proper play school yang from monday to friday... sbb nya dia nak sgt pergi school... so skrg tgh fikir, kalau dah masuk play school tu nak continue shichida ke tak...ehmmm...

3 comments:

Miss Moon said...

syahmi suka nak kawan ek . Bagus la syahmi. Pegi school nih sonok . Main main then belajar belajar . Syahmi dia pandai main ila im sure dia buley sesuaikan diri kalau pegi sekolah main main ekekekkeke .

Isk pun suka pegi nerseri tew sebab ada blajar ..sebab kat sitew ada klas utk budak 5 n 6 thn so dia org pun bila tgk semer belajar dia org pun blajar jugaks .

tapi of course la dia org nih b nyak main akakkaka....blajar sambil main . Main painting...n ada banyak agi .

cam na ila kalau awak hantar dia ke kelas isnin - jumaat ..takkan weekend dia nak ke kelas juger ,

Mummy Alysha & Iskandar said...

wah... mesti syahmi dah pandai sekrg... lepas nih nak ke play school pulak yer... kat maner tuh ila?? mas pon memang ader plan nak antar ke kelas dari isnin ke jumaat by next year.... any idea??

Kasih Aleeya said...

gud boy ler syahmi.. dia dari dulu jenis relaxxxx jek kan ila? ingat lagik aku bawak acih gi swimming kat umah ko dulu.. dia buat derk jer.. hahahha. dia wat hal dier jer..nasib acih pon jenis wat derk gak..hihihi...hopefully plan aku nk anto kasih january nx year ni jadik ler!!...heheheh.. biar acih mcm syahmie.. x takot.. slamber.. leh join... aku nak dier independent sket.. mcm aku! hauahahh.. aku bkn independent..aku lembu telepas kandang!!