Wednesday, September 03, 2008

Maid oh Maid

last friday me and hubby gi fetch maid baru kami kat umah agent... memula smpi terkejut sbb masa booking tu nama nya Herlina, tetiba masa dtg namanya Aulia plak... agent kata memang org yg sama cuma nama nya yg lain sbb ada masalah imigresen... so kami pun diam jelah,...then agent ckp plak jgn terkejut ye mak dia pun kerja jadi maid gak kat Malaysia... so kami diam je... bawak je lah naik dia naik kereta...

dlm keter si Aulia ni pun nangis2 ckp nak jumpa mak dia...kami bengang gak la, kerja belum mula pun lagi dah byk songeh....dah demand mcm2... lepas tu bila syahmi ckp2 dgn dia, dia boleh buat derk aje... then bilakami tanya samada dia suka budak ke tak ? dia boleh ckp "sejujurnya aku ngak suka budak"...uwaaaaaaaaaaa masa ni memang bengang habis... dah le dia bgtau dia dtg kerja kat malaysia semata2 sbb nak jumpa mak dia, dia bgtau dha 5 thn tak jumpa mak dia...bila check dgn agent, agent ckp mak dia baru je blk kg bulan 5 ari tu...

lepas tu kami pesan, kerja dgn kami kami tak kan benar kan dia keluar rumah sorang2... then dia boleh ckp byk sgt peraturan ... bila bgtau yg kami duduk dgn my mum and sister, dia boleh nangis2... masa dlm phone ckp dgn agent dia boleh ckp dia tak puas hati sbb kena duduk dgn my mum...

geram nya...last2 sebab dah tak tahan, malam tu jugak kami hantar dia balik umah agent... lebih baik takde maid dari ada yg mcm ni... hari ni baru je lepas amik my new maid tp harap2 yg ni bagus la... aminnn

3 comments:

...$weE+ 666... said...

mmg mcm siot btol si aulia nih! aku yg baca ni pun takleh sabar... sejujurnya tak suka budak kepala hangguk ko! nak dgr plak aku jujur?!!! kang ko nak bunuh diri plak kang! kalau aku nyer bahasa jujur takde hampun maaf lagik dah... huhuhu... per kes aku plak yg emo ni ila?!!! sowi yer darling... aku bab2 owang tak sedar diri ni aku mmg emo terlampau sket... huhuhu...

take care yer ila, coz i care... *hugs*

Lenny said...

tuhla ila.. aku dengar citer ko smalam pon berapi... bykkan sabooo... mmg dugaan ada maid gini la..

derang nieh.. ada payah.. takder pon payah... tp tuhla.. aku harap ko dapat yg ok... semoga seme dugaan tuh.. ada rahmat disebalik nya...

aminnnnn

mama aiman said...

ngeri nye pengalaman awak ila amik maid ni.. asyik x menjdi jer..
fobia la pulak kita nak amik maid nnti..