Monday, June 30, 2008

Syahmi

1)
Mummy : Syahmi, dah ten o'clock...jom kita tido
Syahmi : Tak nak...Syahmi dah angun (bangun), syahmi nak main car, nak engok TV
Mummy : jom la tido dulu... nanti bangun lagi...
Syahmi : Alaaa.... syahmi dah angun...

Mummy padam kan lampu pretend takde electric, syahmi terus lompat peluk mummy, within 5 minutes tido...hhehehhe

2)
satu hari kat school... everytime syahmi nak cicing, dia akan cakap dia sakit bird...
Syahmi : Mummy, ami (syahmi) akit bird (suara perlahan)
Mummy : Shhhh malu la.... (buat isyarat suh diam)
Syahmi : Ami akap ami akit birddddddddd (jerit kuat kuat)...

hhehe...mummy pun sengih je la...

3)
Last friday, mummy and daddy bawak syahmi pergi zoo negara... syahmi memang syok abis la... sebab dia kenal semua binatang tu, sellau nengok dlm buku atau national geographic je...ni nengok life tentu la syahmi suka... bila balik umah...

Mummy : Syahmi, best tak pergi zoo tadi?
Syahmi : Best
Mummy : Syahmi nengok apa tadi?
Syahmi : nengok spiderman... (muka confident je...memang le dia nampak patung spiderman ada jual kat souvenir shop).

3 comments:

Miss Moon said...

pandai nyer syahmi ...

Isk kan ada citer gaks pasal bird dia ...

isk : mummy isk sakit peyut
me : nak sapu ubat ke
isk : nak ..sapu sini ( sambil tunjuk perut dia )

masa nih dia tak pakai pampers ..n tak bersuar ..baru lepas kencing

dah lepas sapu cam terkena bird dia sket minyak yuu yee tew..

isk : mummy napa konek isk pedas?
me : ha apa yg pedas?
isk : mummy tlh ...pedas nyer konek isk ...

moon cam nak tergolek je rasanya .....terus ajak dia pegi basuh hahahhahahha

layan je la kan

Miss Moon said...

tlh = tlg

Anonymous said...

.

spiderman in the zoo...hmmmm

dudaesimboyo.blogspot.com

.