Wednesday, March 12, 2008

Along, Angah and Adik


Kesian Adik...

A conversation between Along (me), Angah and Adik (both are my adik adik)...

Perbualan terjadi masa tengah tunggu my dad buat lawatan ke salah sebuah bilik gerakan BN... dan ada pulak beberapa rumpun pokok Tebu...

along, angah, adik

Angah : Long. Awak ingat tak dulu kecik kecik kita makan tebu kat depan rumah?
Along :Ingat… masa duduk kat segamat kan? Best kan masa tu...
Angah :Syok la masa kecik kecik dulu...duduk kat kampung..tak macam duduk kat KL... Adik, ko pernah makan tebu kat depan rumah masa kecik kecik dulu?
Adik : Ntah, tak ingat...
Angah : Memang la, ko kecik lagi masa tu...ko tak pernah mengalami pengalaman tu...
Along :Iye lah adik kan kecik lagi masa tu...
Angah :Long, ingat tak masa kecik kecik dulu kita ingat berudu tu anak ikan? (hahhahahahhaha)
Along :(ahhahahhah) ingat , ingat, kita tangkap berudu tu bawak balik umah tunjuk kat mak...
Angah : Aahhh (hahahhahha) pastu mak menjerit jerit... tapi best kan masa tu... Adik, ko kenal ke berudu tu cemana rupanya?
Adik : Kenal la...tak kan tak kenal...
Angah : Adik, ko pernah tangkap berudu? (sambil muka tergelak gelak sinis) (me pulak dah tergelak gelak)...
Adik :Ntah…tak pernah kot…. (muka dah start tak puas hati)...
Angah : Tu ler…ko tak pernah mengalami pengalaman tu…kesian ko… Adik, ko pernah main selipar kaki tiga kat belakang rumah??
Adik : Tak pernah…. (muka lagi tak puas hati)
Angah : Tu ler…ko tak pernah mengalami pengalaman tu…kesian ko…
Along : Ngah, ingat tak kita pergi sekolah jalan kaki…dulu tak de beg sekolah beroda…kalau beg berat kita seret kat jalan….
Angah :aaah (hahhaha) best kan…pastu pakai beg tu sekejap je dah berlubang… Adik, ko pernah ke pergi sekolah jalan kaki seret beg macam kitaorg???
Adik :Tak pernah laahhhhhh (masa ni suara dah tinggi)…
Along :hhehheh (tergelak gelak perlahan2 sbb adik dah start nak marah)
Angah : hahahhahah sian kat ko kan...tu ler ko tak pernah mengalami pengalaman tu... Long, ingat tak masa duduk kat segamat, tasik depan rumah tu byk ikan toman?
Along :Ingat, ingat...kita selalu nengok cikgu zohar pancing ikan...
Angah :Adik, ko tau macamana rupa ikan Toman? (sambil tergelak sinis)
Adik :TAU LE...RUPA IKAN TOMAN MACAM MUKA KAU!!!! (marah giler..)
Along and Angah :hahahhahahahahhahahah


me and angah...and adik2 kecik kami yang sebelum ni dengar je conversation...tergelak gelak... kadang kadang bile borak2 perkara zaman dulu dulu ni memang best la..."the good old days"..i miss them as my little sisters... but i do appreciate them more now... I love u, angah and adik....

7 comments:

Kasih Aleeya said...

memula nak wish tahniah kat abah ila...
pastu nak ucap tahniah gak kat 'adik' sbb berjaya menjawab soklan tu ngn bernas sekali...huahahahah... padan muker along & angah tu...
suker aku baca dialog ko 3 bradik..sbb aku adik bradik x mesra alam..huahahha.. penyegan ker malu ker aku pon x paham naper???... sumer buat hal memasing jek..hehehehe...
miss syahmie..lama giler x jumpa..this week jumpa kan kan?;)

Lenny said...

tahniah kat abah ila gak...
semoga maju jaya... dan dapat menunaikan amanat dengan jayanyer.. amin..

wah..bestnyer besday syahmi macam2 adaaa... ila... ko buat la kecik2 utk kitorang.. utk aku je la bleh? kita makan pizza.. pastuh kita melantak kek.. hahahha... aci?

happy2gether said...

best baca conversation awak & adik2...the good old days...memori zaman kanak2 paling bestkan...

tak sabo jupe awak & syahmi soon...

fuad said...

Hehehe.. hanya itu yang mampu ku gelakkan.. nak tengok gamba mase borak2 tu.. sila layari fotopage saya yang dah lama tak update tu.. acah je. sayang.. upload la gamba skali..

Along said...

lawak..lawak...itulah, zaman sekarang bebudak dah obses ngan TV, ngan PS3, ngan handphone...takde nak main tengteng ke, main selipar ke, main tin susu ke...dulu, itulah game paling canggih along ngan kekawan main...paling terror main getah, sampai berjengkal2 atas kepala kena lompat...terasa macam ahli sukan olimpik pun ada..hahaha..

Congrats to ur dad jugak...itu kg ayah along jugak tu...hehehe...jaga elok2...:D

...$weE+ 666... said...

tak tahu nak gelak ke nak kesian kat adik... tp mmg dasat arrr jawapan terakhir yg dia bagi tu! kalau aku jadik dia pon aku hangin!!! bukan salah aku per kalau aku tak pernah melalui zaman cenggitu kan... hehehe... tp mmg btol! bebudak zaman skrg tak mcm kita dulu... paling ketara, dulu kita bleh lekkk jer main dgn kengkawan dkt kawasan umah tanpa pengawasan mak bapak kita kan... tak pakai selipar, dgn comot longotnyer... cuba test tengok skrg wat camtu... nak mampos?!!! adik sharlinie pon tak jumpa lagik sampai skrg... huhuhu...

Huda said...

K ila,
turned up, papa sy kasi tau pakcik sulaiman ni neighbour masa kt segamat.. and sy ex-classmate ur angah, marliza right?.. hihihi what a small world..
plus... sy pun ade g tuition ngn cikgu zohar tu...
plus... sy ada tumpang aunty patty time p sek pagi2 ngn ur angah.. kem salam kt dia ekss...
:)