Thursday, December 21, 2006

instant mother of 5..

Hhehhe..sebenarnya my dad n my step mum are performing Haj now, so my four half sisters and brother are staying with me during the school holidays, i will send them back to Johor right after Aidiladha. They are staying with me becoz they chose n not becoz dad instructed them. me n hubby rasa okay la, apa salahnya kan...



the first few days memang pening kepala, diorg tak boleh adapt lagi, n same goes to us... tapi alhamdulillah sekarang ni rasa seronok pulak...me n hubby rasa tetiba je lebih besar tanggungjawab...iyelah dulu kalau masak sikit aje, kalau basuh baju sikit aje, sorang je anak kat umah, tetiba ada 5 budak... skrg sentiasa berfikir, apa nak msk untuk breakfast, untuk lunch, mlm mkn apa...semua kena fikir, weekend ada aktiviti apa? moral of the story our time really occupied n busy...

hubbu made a rule that we have to perform Maghrib berjemaah, bebudak ni pun seronok juga... lepas maghrib terus dinner, n after that session cikgu dan anak murid...hubby is the guru besar, me is the guru disiplin and bibik is the guru kebersihan...me n hubby will take turn to teach n check their work book...

I am honestly having fun..terasa meriah je hidup... bila balik kerja semua berlumba2 nak cerita apa yg diorg buat sepanjang hari, memang penat le sbb dulu kalau balik boleh baring2 main dgn syahmi skrg dah tak boleh nak melepak cenggitu sgt, nasib baik ada bibik kalau idak memang le tak sanggup...

sometime i think, kenapa ler aku nak baik sgt dgn adik2 tiri ni, sbb mak diorg le my mum n dad bercerai, tapi bila fikir2 balik it was history... moving forward takkan le kita nak menambahkan musuh plak kan, lebih baik berbaik2 so semakin ramai keluarga kita dan semakin meriah dan bahagia hidup kita kan... insyallah....

These kids really changed my mind and perception, dulu ila ingat kalau byk anak mesti letih and tak best, ingatkan kalau 2 je anak dah ideal dah.. tapi lepas jaga bebudak ni rasa seronok plak... me n hubby dah buat keputusan yg we want to have more than 2 children... 3 or 4 should be nice n great for us...

5 comments:

Mama Irdina said...

wah 3, or more...bagus la ila. menambahkan umat Nabi Muhammad SAW. anna pun suka jugak budak, esp baby. irdina pun dh mula besar kan...tp rasanya nnt-nnt la dulu

happy2gether said...

yey!!! musti byk lagi anak2 ila yg comel n hencem cam syahmi, kalo girl sure cun aaa...kita ingat nak 4 kot, sonok tau...tp tak tau la rezki kami camne ek...tp kena abih study dulu la kot...kalo anak sikit bila dorang dah besor nanti sunyi tau..hehehe...

yana said...

Ila, ayah yana pun kawin dua gak tp tak cerai.. Rasenye bukan adik tiri tuh, korg suma adik kandung sbb Bin/Binti yg sama.. kalo lain ayah baru tiri..

Anonymous said...

http://tramadol-sqllt.blogspot.com/
Good Luck!

sity29 said...

bilakah mahu update blog mu ini wahat sahibul kahfi ku???