Tuesday, May 09, 2006

Syahmi two months old...

06-05-06
Ari ni Syahmi dah dua bulan... makin montel and makin comel... (hehheh perasan anak sendiri comel)... sekarang syahmi dah recognise muka2 yang dia biasa tengok seperti mestilah muka mummy dia, muka daddy, muka mak tok and muka bibik dia... mulut pun dah start bising2, ala2 nak bercakap gitu... seronok betul le tengok Syahmi gelak2..
Syahmi ni suka mandi, kalau mandi happy je muka dia, tak nangis pun... dulu masa dalam pantang daddy syahmi je yang mandi kan dia, skrg ila pulak le yg mandikan syahmi...


Inilah rupa Syahmi bila dah dua bulan...


08-05-06
Syahmi kena inject ari ni... monthly check up with Dr. Christopher Lim kat Ampang Puteri... Me and hubby memang suka masa ni sebab leh tau development syahmi ok ke tidak, harap2 semuanya ok... Syahmi relax je masa memula masuk klinik tu, tapi masa dr.Lim check telinga dia, dia dah start pusing-pusing badan...Syahmi nangis sekejap aje masa kena cucuk tu, lepas jarum dah cabut terus berenti nangis, heheheh good boy Syahmi.

Weight : 5.1 kg

Height : 58 cm

tak tau le nak consider kan Syahmi ni besar ke tidak, ikut kata Dr. Lim ok je... janji tak obes okay le tu kan...


7 comments:

Miss Moon said...

Comey la Syahmi .. sat tgk cam Ila sat cam Poek ..janji ada ruper 2 2 kan ...hi hi syahmi nanti leh amik gambar ngan Isk . Kiter pakai baju sama ...isk pun ada 1 baju sama cam tuh ...mesti comey

agakkacak said...

heheheh.. 1st thing 1st ek. masuk keje terus update blog.. huahauhua.. cayala sayang..

syahmi suka bangun kol 4 pagi ajak daddy dia borak2.. kalo tak layan nanti dia meragam.. cis cis ciss!!!

ila de cute said...

munirah, Isk pun ada ek baju cam tu, leh le nanti pakai sesama ngan Syahmi pastu Aleeya plak pakai baju sama ngan Syasya, mesti comei kan...
tu ler ada yang kata cam muka daddy dia, ada yang kata cam muka ila, tapi kening syahmi tu nampak cam lebat gak le, hheheh tu dah ikut ila le tu...

sayang, hehheh ari ni line clear tu yg dapat update blog tu... bukan selalu kan line clear cenggini....

ibuVouge said...

wah welcome back new mama..
cemana..first day keja ..ingat bb tak..hehehhe
sure rasa nak balik aje kan..
comeinya bb..mak+ayah=syahmi yg comei
selalu ziarah bloh ila..tertunggu tunggu bila nak update..tak ziarah beberapa hari yeay dah update

Kasih Aleeya said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kasih Aleeya said...

eh..welcome back ila.. kejap jer dah balik office yek..hehe..muka syahmi cam muka ila lerr..kening tu yg mahal tu.. kasih takder kening!! hehe..semua blog dah malap gitu..moon pon?..mai pon..huhukk bosannyer.. update ler nak tgk gambo baby.. wokey??..ila dah back to shape lom?hehe

2:45 PM

ila de cute said...

IV, thaks for still remembering my humble blog... can i have ur ym.. ada masa leh chat...banyak nak kena belajar dari IV ni

Filla, tu ler kening tu memang sah2 ikut ila...hehheh... back to shape??hehhehe long way to go...ada 10kg to shade ...