Thursday, December 29, 2005

Good Bye 2005... Welcome 2006

Pejam celik pejam celik...dah nak abis dah tahun 2005 ni... rasa cam kejap je... many things happened this year... good and bad things..but for me there must be a reason in whatever happened to us... Hanya Allah yang maha mengetahui...

2005... the past
we've got a heaven boy this year , our beloved son Muhammad Rizq Ifwat... Ifwat meninggal..tapi melahirkan Ifwat taught me many things,
taught me to be more thankful to Allah coz though I've lost Ifwat but I know he will wait for me at heaven, I've got a very supportive husband, family and friends,...
taught me to be patient... only God know betapa sakit dan siksanya sepanjang duduk kat spital lelama macam tu...
taught me to be brave...I've used to be very penakut...sekarang pun still masih penakut tapi masa mengandung kan Ifwat, I've gone through many tests... walaupun takut tapi kerana kasih kan Ifwat yang masa tu dlm perut i berani kan diri untuk buat semua test tu... kalau tak kerana Ifwat mesti aku still jadi org yang benci giler dengan dr esp gyne....
taught me to be more careful for the next pregnancy...

We've bought a new apartment... small but nice... at least it is our own property...

We went to bali to celebrate our first anniversary... seronok betul rasa...though it is my second visit but it was very meaningful...Hubby lagi seronok sebab ini ler first time dia gi oversea... seronok giler dia...hheheheh

i am pregnant again...hehhheh seronok juga rasa, tapi takut juga... as at today, kalau ikutr dr cakap, baby ni baby boy tapi tak tahu le kan....

any achievement...ehmmm ada... dapat naik grade n dapat le naik gaji sket... hubby pun sama... alhamdulillah....

many many things happened but all listed are major things... the rest remain in my memory...


2006.... Hopes

Harap2 Allah SWT tebalkan keimanan dan ketakwaan... harap2 dapat abis ganti puasa...

Harap harap dapat lahir kan baby secara normal...semoga baby selamat, sihat, comel, cerdik, baik, beriman...aminnnn...and lepas bersalin dapat kuruskan badan....

Harap harap dapat decorate rumah baru cantik2...hehheheh duit pun kena cantik gak le sayang ek...

Yeyyy we've bought a ticket to Cambodia for our next anniversary (August 2006)...lama lagi tu...harap2 masa tu ada duit lebih sket...

Harap2 dapat bonus and naik gaji...

Harap2 my relation with hubby, mak, abah, family, friends semua bertambah rapat...

harap2 dapat ave duit byk2... hehhehe leh cepat2 beli landed property and jalan2... tapi rasanya thn 2006 ni cam tak dapat simpan byk je...tapi takpelah...sikit2 pun jadi lah...

harap2 aku dapat mengatasi masalah takutkan dentist...waaaaa ni memang phobia dari kecik...cemana le aku nak mengatasinya...terpaksa le kot sbb nanti kalau dah ada anak kalau nak bawak anak gi dentist, kalau aku takut cemana plak ek nanti....

harap2 dunia bertambah aman, dah takde perang, dah takde bencana alam...Aminnn

harap2 semua perancangan berjalan dengan lancar... harap2 semua harapan ni dimakbulkan Allah SWT...

3 comments:

agakkacak said...

Happy New Year sayang.. may all the good things happen all along this year. yang dah berlalu kita jadikan pedoman dan iktibar, kita buka lembaran baru, baby dah nak lahir dah lagi 2 bulan ni kan..

hopefully, everything will be fun and enjoyable and meaningful and a lot more good things continuously happend to us...

harap2, hubungan kita satu family makin erat, tade gaduh2, rezeki kita bertambah, semuanya sihat2 belaka.. and most of all, kita enjoy our life to the fullest.

jangan takut2 la ngan doktor. dorang pun nak tolong kita, bukannyer ape pun.. heheh, go cayang go! kita support sayang punya azam, nanti gigi dah kuat takde la termakan "bijan keras" lagi kan... hehehhe.

Persiapan baby pun dah hampir complete, banyak giler kita belanja beli barang2 baby.. dah kat RM400 dalam 2 hari ni kita belanja kat warehouse sale anakku tu kan... tapi seronok, barang murah2.. hihih. semoga anak dan isteriku ini selamat sentiasa dan sihat2 selalu... tak sabar nak menyambut kelahirannye kan... love u sayang.. love u too baby...muah muah

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Pink diazepam mexico buypinkdiazepammexicofedexupsdelivery Pamela anderson titty fuck Car insurance from norwich union

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Dental plans products car+cover 1994 corvette convertible cordless car vacuum cleaner Hansgrohe+faucets Paxil help anxiety http://www.cpu-fans.info/Auto-seat-covers.html Ford finesse car and cover black box warning cellebrex bextra Adipex between difgwrence phentermine Shopping tenuate Honda jet Heating cooling wholesale equipment Adult cartoon funny toons Photo nue pamela anderson Cheap contact lenses car cover green+car+steering+wheel+covers