Friday, October 14, 2005

stressful day

Sepatutnya bebulan puasa ni kena tingkatkan sabar tapi entahlah I was extremely sad, stress and depress yesterday... sebenarnya depression symptom ni dah lama ada tapi selalu i tried to overcome it..takkan tetiap minggu nak amik mc sbb depression plak kan... I still miss my baby (Ifwat) yang dah pergi mengadap Allah SWT and in the same time trauma kehilangan dia masih ada plus I am pregnant again... betul betul takut yg i will lost my baby again... hubby really understand about this tapi takkan tiap2 ari nak nangis kat dia, nanti risau lah dia kan...

My manager dah nak go for mmamternity leave...urgghhh means another burden on my head and my shoulder..actually i bukan nak mengeluh mmy manager nak dapat baby and gi cuti but i mmengeluh coz of my BIG BOSS... urghhh preassure giler dgn that fellow... he doesnt care whether we are pregnant or what, he doesnt care nak marah2 kita depan org, tak peduli pun expect kita berlari sana sini cari info le...tau nak cepat aje...

Smlm, that fellow boleh ckp dgn I 'please answer it intelligently' .... cisss cakap je lah aku ni bodoh... dah le cakap depan org... geram betul aku sbb walaupun aku yg prpeare write up tu tapi my manager yg cuti pun dah tau aku jawab cenggitu sbb aku dah call manager aku tanya okay ke jawapan aku tu, dah siap tanya technical site lagi...tapi what to do boss always right kan... cepat-cepat le boss aku ni naik pangkat...

pastu mlm smlm, masa cakap telepon dgn mmak, cemana ntah aku boleh terbust kat mak, padahal bukan bengang ngan mak sebenarnya bengang ngan big boss tu so mak plak merajuk terus off hp sampai ari ni... tu yg buat aku lagi preassure...

tapi ada lagi preassure bila ada mak datin nak dtg umah, aku ni suka je org dtg umah, org dtg tu kan rezeki maknanya... dulu aku rasa okay je kalau si dia dtg umah tapi semenjak aku ada maid, semua yg dtg ala2 mak datin je...cam lebih sudu dari kuah so bertambah meluat ler... kalau dulu tak kisah basuh baju sendiri skrg nak bawah turun bawah letak kat machine pun tak boleh expect maid aku kutip baju diorg cam kutip baju aku n hubby...hellllooo kita org employer nya memang le patut maid aku layan cenggitu... tu belum lagi setakat nak petik daun limau kat belakang umah pun nak mintak maid aku petikkan jugak padahal sekangkang kera aje jaraknya... ala2 macam aku yg masak le plak...memang le kalau aku masak selalu nya maid aku dah siap kan bahan2 baru aku menumis kecuali time dia busy or ramai org kat umah so memang aku tolong le...nak amik sudu sebatang pun nak maid amik kan...kalau hubby ke or me ke takpeler nak suh maid tu kan sbb selalunya kitaorg suh maid tu masa takde org kat umah so kalau kitaorg tak suh apa2 memang maid takde kerja....

so end up slm, aku yg nangis2 and hubby tersayang le kena pujuk aku... nasib baik dapat hubby yg baik camm tu...pastu end up smlm aku tidur awal giler pastu bila bangun pagi tadi pun still takde mood lagi...

ari ni kengkawan nak dtg buka puasa kat rumah , and i actually no have a mood to cook buttt hubby kata tak baik plak org nak dtg...so tommorrow i'll go to mum's house... i told hubby that am going to buka puasa @ mum's house tommorrow... mak, kita mintak maaf kita tak sengaja buat mak marah...waaaa

3 comments:

agakkacak said...

Sabar lah sayang... sayang kena blaja jangan main lepas je cakap sangat ek, tengok skang ni sape yg susah... Bawak bebanyak bersabar.. ingat Tuhan, amik air smayang kalo rase marah2 tu, ngaji Quran ke, smayang sunat ke.. Kita dah marah tu mane nak pikir hati orang lain dah.. kita pikir marah je, tak de pertimbangan sangat dah.. tu yang mende yang tak patut jadi pun bole jadi... bawak2 mengucap sayang...

happy2gether said...

Dont worry Ila, insyallah semua ok, doakan mak awak cepat lembut ati...kita harap awak dpt bebaik cepat ngan mak awak...kejap jek tu...tapi jgn biarkan, cpt2 pujuk...take care....

Anonymous said...

Enjoyed a lot! http://www.lasvegasnevadatoothwhiteningbleaching.info Commercial+insurance+nationwide real estate listing bextra 10 mg Volendam cruise reviews