Thursday, October 13, 2005

Home Sweet Home...

Alhamdullilah...seronok sangat rasa bila dapat beli rumah... walaupun cute aje tapi rumah sendiri... walaupun prefer landed property tapi kahirnya we decided to buy a small apartment for our small family (hheheh me, hubby and baby on the way)... Rezeki agaknya, tetiba ada satu owner yang tak sabar sgt nak jual rumah sblm dia nak beli rumah lain, so that chinese lady nak jual rumah tu for only RM89k padahal market price kat situ around RM110k... So monthly payment utk kami pun murah je lah, dlm RM500 a month, takde beza dgn rumah sewa yang kami duduk sekarang...


Kat bawah ada swimming pool, gym, badminton hall pun ada, tennis court pun ada... tapi yang kureng sket rumah kami tu tingkat 18...gayat..... tapi takpe, kunci grill, duduk je dlm rumah...

Gambar-gambar rumah akan di update tak lama lagi...

Insyallah, kalau tak ada aral melintang dapat le kami pindah rumah baru tu tahun depan... hubby kata kalau boleh nak buat grill, cabinet dulu, repaint dan baru le masuk rumah tu... Insyallah kalau ada rezeki...

Thanks sayang, i love the house....

1 comment:

agakkacak said...

hihihi.. terase seronot sangat2 beli umah ni.. tatau nape. macam best je, harap2 elok la umah tu, takde pape yg tak elok. harap2 seme2 urusan sempurna dan takde masalah.. amin... target seterusnyer, nak mekap umah jadi cam hotel!! chaiyookkk~!!
Takpe cayang, umah tu kita biar dok dalam je, pasang grill siap2.. view dah cun dah umah tu kan?.. nak amik angin memalam pun gayat je.. takpe, kita buatla pape yang patut mengikut timeline yang dirangkakan itu.. hehehe