Monday, September 05, 2005

money money money

Sepanjang weekend ni me and hubby asyik berangan pasal nak beli rumah aje...rummah yg nak dijual emmang banyak tapi masalahnya duit plak tak banyak...susah susah... cemana nak byk duit??? kalau kira gaji me and hubby bulan2 sebenarnya banyak gak gaji kitaorg ni tapi tak cukup gak nak beli umah... waaaa...



apa aku patut buat nak mmebanyak kan duit ek??? nak jual kuih?? kak shida ajak jual zhulian?? aku suh hubby buat freelance anime ngan design... waaaa... tapi asasnya kena berjimat cermmat... azamm tahun ni:-
1) budget raya perlu dikurangkan - mmeans duit raya utk semua akan dikurangkan, no hadiah raya for anybody, takleh beli kuih raya (buat sendiri kuih raya),tak yah beli apa perhiasan rumah

2) takleh beli baju pregnant banyak2 - waaaaa yang ni sedih betul tapi terpaksala sbb maternity cloth mahal2...hehehh mmahal sbb aku nak beli kat modern mum or miki mom or yang seangkatan dgn nya je...demmanding le plak

3) tak leh beli brg2 baby - yang ni aku pun takut nak beli sbb takut jadi cam dulu lagi kan...

4) takleh makan tempat2 mahal - waaaaaa...ni termasuk lah victoria station, secret recipe, hotel dan yg seangkatan dgn nya...

dan macam2 lagi yg tak boleh sbb nak beli umah punya pasal....

4 comments:

Teeth Whitening Tips said...
This comment has been removed by a blog administrator.
agakkacak said...

huu.. kita dah termimpi dah tengah susun2 meja kerusi kat umah kecik tu, tapi malangnyer, itu mimpi belaka tatkala syed meng'sms' kita menyatakan umah single storey tu dah di tarik balik dari dilelong oleh bank. pasal tuan punye rumah dah bayar balik abih utang dia.huuu sedihhh!!~

pastu skang tinggal nak konsentret umah 2 tingkat je la ek, harap2 ok la yang ni, murah gak. end lot lagi tu.. harap2 tade masalah la. and harap2 umah tu elok betul2. walaupun nak kena repair banyak gak tu, ngan tombol pintu, tampal atap, pasang lampu ngan kipas, paip air, samak satu rumah pasal banyak beno tahi2 yg kering.. heheh~!! sayang jangan muntah!!! sori.. ok laa.. jom kite berdoa je la supaya dapat umah tu.. ari sabtu ni gi tempat lelong tu!! yeyy!!!

happy2gether said...

good luck to both of u....semoga impian tercapai...

Anonymous said...

Keep up the good work film editing classes